Go to main content

Navigering till campingen

Navigering till campingen

När du använder dig av ett navigationssystem är GPS-koordinaterna nästan oundbärliga. På Eurocampings finns därför GPS-koordinaterna angivna för varje camping. Du kan gratis ladda ned koordinaterna per land via ditt My ACSI-konto. Våra inspektörer har mätt koordinaterna vid campingens infartsbom, så det kan du inte missa.

På ACSI Eurocampings-website kan du också lätt använda Google ruttplanerare. Och för dem som fortfarande inte använder ruttböcker ger vi en beskrivning för de sista kilometrarna till campingen. Mycket praktiskt, därför att alla campingar ligger inte vid en genomgående väg.

Ladda ned GPS-koordinater

Du kan mycket lätt ladda ned GPS-koordinater för alla campingar i ett bestämt land (finns endast på engelska). Du gör det på följande sätt:

  1. Logga in på ditt My ACSI-konto via ACSI Club ID-websiten. Om du fortfarande inte har något konto, kan du upprätta ett här

  2. Gå till fliken "GPS"
  3. Kontrollera om dina inställningar för navigationssystemet är korrekt inställda. Om detta inte är fallet, kan du ändra på detta i fliken "My Profile"

  4. Välj landet som är ditt val
  5. Klicka därefter på knappen "Eurocampings"
  6. GPS-koordinaterna laddas nu ned automatiskt till din dator. För att få dem på ditt navigationssystem är det bäst du läser bruksanvisningen* för ditt navigationssystem.

Observera! ACSI ger inget stöd (per telefon) över hur ditt navigationssystem fungerar eller över uppladdning av koordinater till ditt navigationssystem. Titta i bruksanvisningen till ditt navigationssystem (TomTom, Garmin, Snooper) för exakt arbetssätt. Om du har frågor eller upplever problem beträffande denna användning, rekommenderar vi dig ta kontakt med tillverkaren av ditt navigationssystem.
Ladda ned GPS-koordinater
 

Inställning av GPS-koordinaterna för hand

GPS-koordinaterna visas både i guiden och på websiten i grader, minuter och sekunder. På så sätt kan du mata in koordinaterna för hand i ditt navigationssystem. Kontrollera då om ditt navigationssystem också är inställt på grader, minuter och sekunder. Före det första talet står ett N. Före det andra talet står ett E eller ett W.

Dessa GPS-koordinater får inte användas utan godkännande av ACSI för kommersiella ändamål.

Ruttbeskrivning till campingen

Inte alla navigationssystem är inställda på kombinationen bil-husvagn. Därför hittar du alltid i guiden och på websiten ruttbeskrivningen för de sista kilometrarna till campingen. Och glöm inte att titta på skyltarna?! Därför att den kortaste vägen är inte alltid den lättaste.

Google ruttplanerare

I fliken "kontaktuppgifter" och på websiten kan du för varje camping direkt planlägga din rutt med hjälp av Google ruttplanerare. Klicka på länken och fyll i din avreseplats.

ACSI Europa-app

Är du på väg att söka efter en camping?

Använd ACSI Europa-appen! Prova den gratis.

itunes.apple.com Google PlayLäs mera över appen