Go to main content

 

Faciliteter

ACSI inspekterar mera än 200 faciliteter och andra punkter som kräver uppmärksamhet per camping. Du kan söka inom ett semestertema, som "Campa med hund" eller "Campingar för handikappade". Du kan också filtrera på faciliteter som du tycker är viktiga, t.ex. att det finns en bassäng, campingens läge och öppningsperiod.

Klicka på ett av nedanstående ämnen och läs upplysningen:

  1. Fett trycka faciliteter
  2. Faciliteter på platsen
  3. Adress
  4. Klassificering
  5. Handikappade
  6. Vintersportcampingar
  7. Öppningsperiod
  8. Riktpris
  9. Inspektörer
  10. Telefon-/faxnummer

1. Fett trycka faciliteter

Fett trycka faciliteter är inte inkluderade i övernattningspriset. För dessa måste man betala extra (Detta innebär inte att fett trycka faciliteter är gratis!)

2. Faciliteter på platsen

När en pool eller en annan facilitet finns alldeles i närheten av campingen och campinggästerna får använda den aktuella faciliteten, då visas faciliteten även i campingens facilitetslista.

3. Adress

En del campingar ligger i små byar, långt borta i en dal eller vid en sjö. Det kan förekomma att det inte finns någon adress angiven i campinguppgifterna. En camping har ändå alltid ett postnummer och ett platsnamn. Dessa uppgifter kan du använda för att t.ex. skriva till den aktuella campingen.

4. Klassificering

ACSI ger inga stjärnor eller någon annan klassificering till campingarna. De eventuellt givna indikationerna har getts till campingen av myndigheter på platsen. Stjärnor säger inte alltid något över kvalitet och inte heller något över komfort. Ju mera stjärnor, desto mera faciliteter och högre pris.

5. Handikappade

En camping för handikappade uppfyller normera som har fastställts i överläggning med det Nederländska Handikappförbundet. De förfogar under alla omständigheter över en anpassad toalett och dusch eller över en kombination av båda två. ACSI anger vid "varje camping om denna förfogar över ytterligare faciliteter för handikappade. Via den förnyade Eurocampings-websiten kan du söka på "Semestertema och välja från listan" 'Campingar för handikappade'.

Det finns också en "lista med"  "Små campingar" tillgänglig med passande campingområden som kallas för Liten & Fin. Se till vid sökningen att du markerar både "'Små campingar" samt "Campingar för handikappade"..

6. Vintersportcampingar

ACSI erbjuder ett stort antal campingar som också är öppna under vintern och under tidig vår. 

Titta på vintersportcampingar
För campingområden som kan kallas för Liten & Fin finns det en speciell lista upprättad. Se till vid sökningen att du markerar både "'Små campingar" samt "Vintersportcampingar".

7. Öppningsperiod

Campingarna kan ändå då och då avvika från den angivna öppningsperioden, framför allt under för- och eftersäsongen. Håll därför reda på detta. Dessutom kan det hända att inte alla faciliteter är tillgängliga utanför högsäsongen. Det rekommenderas även att ta kontakt med den aktuella campingen om du vill vara helt säker på din sak.

8. Riktpris

Priserna som du ser, är riktpriser och dessa kan avvika från vad den aktuella campingen kräver som betalning. De två sorterna av riktpriser ger dig alltså en indikation över campingtariffen.

Riktpris 1: är en indikation för priset för en övernattning under högsäsongen för en kombination av 2 vuxna, en husvagn och en bil, inklusive el- och turistskatt. I riktpriset är alltså kostnaderna för extra faciliteter inte inräknade.

Riktpris 2: är en indikation för priset för en övernattning under högsäsongen för en kombination av 2 vuxna, två barn från 6 och 9 år, en husvagn och en bil, inklusive el- och turistskatt. Även i detta riktpris är kostnaderna för extra faciliteter inte inräknade.

Observera! "Riktpriset" är baserat på priset från föregående år för den camping som du skall besöka, alltså enligt den sista inspektionen av inspektören. Det är följaktligen ett riktpris och inga uppgifter med vilka du detaljerat kan beräkna dina semesterkostnader.

9. Inspektörer

När du har hittat en intressant camping, hittar du även namn och telefonnummer till den ACSI-inspektör som har besökt campingen. Du kan ringa inspektören för att få närmare information.

10. Telefon-/faxnummer

Detta är numret till campingen som du kan ringa eller faxa när du befinner dig i landet. Befinner du dig i ett annat land än campingen måste du innan numret slå den internationella landskoden "00" (i Sverige009),och därefter landsnumret.

Land Landsnummer  
Andorra  376  Abonnentnummer
Belgien 32  Riktnummer utan 0 och abonnentnummer
Danmark 45  Abonnentnummer
Tyskland 49  Riktnummer utan 0 och abonnentnummer
Estland  372  Riktnummer och abonnentnummer 
Finland 358 Riktnummer utan 0 och abonnentnummer
Frankrike 33 Abonnentnummer utan 0
Grekland 30 Riktnummer utan 0 och abonnentnummer
Storbritannien  44 Riktnummer utan 0 och abonnentnummer
Ungern 36 Riktnummer utan 06 och abonnentnummer
Irland 352  Riktnummer utan 0 och abonnentnummer
Italien 39  Riktnummer och abonnentnummer
Kroatien 385 Riktnummer utan 0 och abonnentnummer
Lettland  371  Riktnummer och abonnentnummer 
Litauen  370 Riktnummer och abonnentnummer
Luxemburg 352 Abonnentnummer
Nederländerna 31 Riktnummer utan 0 och abonnentnummer
Norge 47 Abonnentnummer
Österrike 43 Riktnummer utan 0 och abonnentnummer
Polen 48 Riktnummer utan 0 eller 8 och abonnentnummer
Portugal 351  Riktnummer utan 0 och abonnentnummer
Rumänien  40  Riktnummer utan 0 och abonnentnummer 
Slovenien 386  Riktnummer utan 0 och abonnentnummer
Slovakien 421  Riktnummer utan 0 och abonnentnummer
Spanien 34  Riktnummer och abonnentnummer
Tjeckien 420  Riktnummer utan 0 och abonnentnummer
Turkiet 90  Riktnummer utan 0 och abonnentnummer
Sverige 46  Riktnummer utan 0 och abonnentnummer
Schweiz 41  Riktnummer utan 0 och abonnentnummer
 

Få roliga tips och erbjudanden

I vårt nyhetsbrev finns det fullt med tips, nyheter, erbjudanden från ACSI och reklam från noggrant utvalda partners. Du får nyhetsbrev maximalt 1 gång per vecka.

Dina uppgifter är säkra och meddelas inte till andra