Go to main content

Bruksanvisning ACSI Campingar Europa-app

ACSI Campingar Europa-appen hjälper dig vid sökningen efter en camping eller husbilsställplats som uppfyller dina önskemål. Eftersom du även kan använda appen utan internetanslutning, har du alltid och överallt information om camping- och husbilsställplatser till ditt förfogande.

Innehållsförteckning

 1. Att börja
 2. Ladda ned appen
 3. Åtkomst till campinginformation i appen
 4. Ladda ned informationen
 5. Kartan
 6. Listvy
 7. Söka
 8. Filter
 9. Camping- och information om husbilsställplatser
 10. Meny
 11. Värdera en camping
 12. Inställningar
 13. Du kan använda appen samtidigt på flera enheter
 14. Viktigt att veta

1. Att börja

Har du redan laddat ned ACSI Campingar Europa-appen på din enhet? Gå sedan till steg 3 i denna bruksanvisning. Du kan då få direkt tillgång till information om camping- och husbilsställplatser i appen.

 

Har du ännu inte laddat ned ACSI Campingar Europa-appen? Gå då vidare till steg 2. Här förklarar vi hur du kan ladda ned appen till din enhet.


2. Ladda ned appen

Du kan ladda ned appen via Apple App Store (för iPhone och iPad) och via Google Play (för enheter med ett Android operativsystem). Titta först om din enhet passar. Vid inställningar kan du hitta vilken version ditt operativsystem har. Appen passar för smartphone och tablet (Android 5 och högre, iOS 10 och högre). Ser du inte appen i Google Play eller i Apple App Store? Då passar tyvärr inte din enhet för denna app. I appen kan du skaffa ett av de 9 länderpaketen eller det kompletta paketet. Du köper åtkomst för 1 år. Under det året får du gratis uppdateringar.

 

Google Play Apple App Store

ACSI Campingar Europa-app

Du kan känna igen ACSI Campingar Europa-appen på den gröna fyrkanten innehållande de två röda trianglarna i logotypen (se nedan).

 

Installation på Android-enheter (engelska):

Installation på iOS-enheter (engelska):


3. Åtkomst till campinginformation i appen

För att kunna använda campinginformationen (eller information om camping- och husbilsställplatser) i ACSI Campingar Europa-appen måste du först köpa åtkomst.

- Genom att gratis ladda ned ACSI Campingar Europa-appen och därefter köpa åtkomst till information om camping- och husbilsställplatser.

 

Även utan ACSI Campingguide kan du använda ACSI Campingar Europa-appen. Du kan sedan (gratis) ladda ned appen i appstore och i appen kan du skaffa ett av de 9 landspaketen eller det kompletta paketet. För att först kunna prova appen, får du 50 utvalda campingar runt Gardasjön gratis. Gillar du det? Då kan du skaffa det önskade paketet. Du köper åtkomst för 1 år. Under det året får du gratis uppdateringar.

 

Du köper åtkomst genom att öppna menyn (tryck på de tre vågräta strecken) och gå till ”Köp & låsa upp”. Tryck på landspaketet enligt önskemål. Därvid skiljer man mellan endast campinginformation (vänster kolumn) och information om camping- och husbilsställplatser (höger kolumn). Logga därefter in med ditt Apple- eller Google Play-konto.

 

Har du inget konto än? Gå först till Apple App Store eller Google Play för att registrera ett konto.

 

Du betalar alltså via Apple App Store eller Google Play och inte direkt till ACSI. Denna metod är beprövad och säker.

Åtkomst till campinginformation i appen

Ladda ned informationen

4. Ladda ned informationen

Vid ”Nedladdningar” hittar du landspaketen som du har tillgång till. Du väljer själv vilka paket (länder) som du vill använda under sökningen och sparar därmed plats på din enhet. Det är givetvis också möjligt att ladda ned allting, ta bort nedladdningar eller ladda ned igen. Det går också bra senare via menyn.

 

Du kan välja om du vill ladda ner paket med bara information om campingar eller paket där, förutom informationen om campingen, även visas information om husbilsställplatser. I den vänstra kolumnen finns paket med endast campinginformation (röd knapp) och i den högra kolumnen finns paket med information om husbilsställplatser (gul/orange knapp).

 

För nedladdning måste din apparat stå i förbindelse med internet. Det är förståndigt att använda wifi, då går nedladdningen lite snabbare och du sparar datamängd i ditt abonnemang.

 

5. Kartan

Har du aktiverat ”platsbestämning” på din enhet? Då ser appen var du befinner dig för ögonblicket. Du känner igen din plats på den blå punkten på kartan. I listvyn hittar du de campingar (och husbilsställplatser) som ligger närmast dig. Med visiret, till höger, kan du centrera din plats på kartan igen.

 

Det är också möjligt att manuellt ställa in en plats. Till exempel om "platsbestämning" är inaktiverad eller om du vill hitta en camping eller husbilsställplats nära en annan plats. Använd flaggan för detta. Tryck på den och placera den på en plats på en karta. Tryck sedan på kryssrutan för att "låsa" den. Du kan ta bort den igen genom att trycka på korset. Med dina fingrar kan du zooma in och zooma ut på kartan. Tryck ett tält för att se information om campingen. Tältet blir då blått och du kommer att känna igen den valda campingen i listvyn. Husbilsställplatser visas med en husbil-symbol.

 

Under inzoomningen ser du campingar som har större tält. Det är promotade campingar. Du kan också se en promotad camping med en annan färg. Detta är "veckans camping".

Kartan

Listvy

6. Listvy

I listvisningen kan du se närmaste campingar och husbilsställplatser. Som standard står sorteringen på "Rekommenderad" Du kan också välja en annan sortering; på avstånd (fågelvägen), på värdering eller på pris.

 

Vill du ha detaljerad information? Tryck på en camping eller husbilsställplats i listvyn. Du ser först campingen eller husbilsställplatsen på kartan. En camping kan kännas igen av symbolen på ett tält, en husbilsställplats kan kännas igen av symbolen på en husbil. Om du trycker en gång till på campingen eller husbilsställplatsen, får du den detaljerade informationen.


7. Söka

Ovanför kartan ser du ett förstoringsglas. Om du trycker på den, visas en skärm där du kan skriva in ett sökord (campingnamn, regionnamn eller platsnamn). Du kan också trycka på ett av de länder som visas.

Om du använder ett sökord, kommer tre flikar att visas så att du kan ytterligare specificera ditt resultat. "campingar", "platser" och "land/region". Tryck sedan på ett resultat och det visas på kartan.

Har du hittat en lämplig plats? Och du kan reservera allt fler campingar direkt via appen. Så är du säker på en plats! För att kunna reservera en plats, måste du ha en fungerande internetanslutning.

Söka

Filter

8. Filter

Du kan hitta en camping eller husbilsställplats med hjälp av filter och ange dina önskemål. För att göra detta, aktivera först filtret genom att ställa in reglaget till "på". Med ett tryck på ”Söka” går du tillbaka till kartan och ser resultatet från dina filter. Vill du inte använda några filter? Sätt reglaget igen på ”ut”.

 

De av dig inställda filtren tar dig tillbaka till ”Mina filter”. Där kan du också ta bort ett filter, genom att hålla det intryckt. Vill du ta bort alla filter på en gång? Använd då 'Ta bort”. Appen innehåller de av dig inställda filtren. Det är praktiskt för framtida sökningar. Observera; när du har aktiverat filtren har detta även inflytande på resultaten vid ”Söka fritt”.


9. Camping- och information om husbilsställplatser

Varje camping eller husbilsställplats har detaljerad information, som visas översiktligt på en egen sida.

 

Du kan lägga till en camping eller husbilsställplats till dina favoriter genom att trycka på hjärtat. Med ett tryck på bilen ser du adressen och du kan planera rutten till denna camping eller husbilsställplats. För detta kan du använda Google Kartor, Apple Kartor eller din egen navigationsapp. Du lämnar sedan appen tillfälligt, men den är fortfarande aktiv i bakgrunden.

 

För vissa campingar kan du besöka webbsidan och på allt fler campingar kan du direkt reservera din plats via appen. Du kan skicka e-post eller ringa till alla campingar om det är möjligt från din enhet. Observera; du skickar en e-post direkt till campingen och alltså inte direkt till ACSI. Vi har alltså inget inflytande på reaktionen från campingen.

 

På fliken ”Allmänt” hittar du alla allmänna uppgifter om campingar, som öppningsperioder, höjd och antal ställplatser. Via flikarna kan du titta på alla faciliteter och läsa värderingar från andra campare. Det är också möjligt att själv lämna en campingvärdering. Om du inte har någon internetanslutning, så sparar appen din värdering för att åter skicka den automatiskt när det finns en anslutning.

Camping- och information om husbilsställplatser

Meny

10. Meny

Överst till vänster på din skärm ser du tre horisontella linjer. Om du trycker här, öppnas en meny. Där kan du titta på och ta bort dina favoriter, hantera dina nedladdningar (paket) och hitta förklaringen.


11. Värdera en camping

Via appen kan du lämna en campingvärdering. Gå till campingen som du vill värdera och öppna där fliken "Värderingar". Tryck på knappen "Värdera denna camping", fyll i formuläret och tryck på "Sända" Detta kan du även göra när du inte har någon internetuppkoppling. Appen sparar nämligen din ifyllda värdering och skickar den automatiskt när du startar din internetuppkoppling igen. Du får ett bekräftelsemail med mera information över placeringen av din värdering.

 

Det är inte (ännu) möjligt att lämna en värdering om husbilsställplatser.


12. Inställningar

Via ”Inställningar” kan du ange dina preferenser för att använda appen. Här kan du ställa in språket, välja miles eller kilometer och bestämma om du vill använda "offline" eller "online" kartor. När du inte har någon anslutning till internet, används automatiskt offline-kartorna.

 

För Android-enheter kan du hitta inställningarna genom att trycka högst upp till höger på de tre små rutorna, eller på enhetens inställningsknapp (längst ner till vänster). Användare av en iPhone eller iPad kan hitta inställningarna i menyn.

Inställningar

13. Du kan använda appen samtidigt på flera enheter

Du kan använda appen samtidigt på tre enheter. För att kunna använda denna funktion, behöver du ditt ”Mitt ACSI-konto”.

 

Registrera ett konto för en enhet (eller logga in med ditt bestående ”Mitt ACSI-konto!) och logga sedan in med samma konto på en annan enhet. Appen känner igen på kontot vilka landspaket du får använda. Då kan du använda appen på din Android-telefon och på din iPad (iOS)!


14. Viktigt att veta

ACSI har praktiska appar för smartphone, tablet och laptop. Jämför apparna för att se vilken som passar dig bäst.

 

ACSI Campingar Europa-app
ACSI Campingar Europa-appen omfattar 9500 inspekterade campingar och kan utökas med 9000 husbilsställplatser. Campingarna i denna app återfinns i ACSI Campinggids Europa. Bland campingarna finns också den speciella CampingCard ACSI-tariffen som accepteras i lågsäsongen. Detta finns noterat i appen. De så kallade ”ACSI Great Little campsites” ingår också i denna app. Informationen i ACSI Campingar Europa-appen ska laddas ned i olika landspaket.

 

ACSI Great Little Campsites-app
ACSI Great Little campsites-appen omfattar 1900 inspekterade små campingar. Dessa campingar har maximalt 50 ställplatser. Du kan också välja ett paket inklusive information om över 9000 husbilsställplatser.

 

CampingCard ACSI-appen
I CampingCard ACSI-appen hittar du alla campingar som accepterar CampingCard ACSI-rabattkortet. Genom att visa detta rabattkort, campar du under lågsäsongen hos dessa campingar till en fast och fördelaktig tariff. Du kan också välja ett paket inklusive information om över 9000 husbilsställplatser.


Har du fortfarande frågor över köpet eller användning av appen? Titta i så fall först på Kundservice. Välj produkten "ACSI Campingar Europa-app" och bestäm ämnet över vad din fråga handlar om. Finns inte din fråga där? Klicka i så fall på "nej" och fyll i kontaktformuläret. Vi tar så fort som möjligt upp din fråga till behandling.

 

Google Play Apple App Store

Få roliga tips och erbjudanden

I vårt nyhetsbrev finns det fullt med tips, nyheter, erbjudanden från ACSI och reklam från noggrant utvalda partners. Du får nyhetsbrev maximalt 1 gång per vecka.

Dina uppgifter är säkra och meddelas inte till andra