Go to main content

Bruksanvisning ACSI Great Little Campsites-app
Bruksanvisning ACSI Great Little Campsites-app

ACSI Great Little Campsites är nu mycket lätta att hitta med denna praktiska app. Campingplatserna har inte mera än 50 uppställningsplatser och de inspekteras varje år på ungefär 150 faciliteter. Speciellt utvecklat för campare som söker lugn och gemytlighet!

Innehållsförteckning

 1. Ladda ned appen
 2. Börja
 3. Ladda ned campinginformationen
 4. Kartan
 5. Liståtergivning
 6. Sökning
 7. Filters
 8. Campinginformation
 9. Inställningar
 10. Meny
 11. Värdera en camping
 12. Viktigt att veta

1. Ladda ned appen

Du kan ladda ned appen via de Apple App Store (för iPhone och iPad) och via Google Play (för apparater med ett Android operativsystem). Titta först efter om din apparat passar. Vid inställningar kan du hitta vilken version ditt operativsystem har. Appen passar nämligen för iPhone 4 (och högre) och iPad 2 (och högre) med iOS 7 (och högre), och smartphones och tablets med Android (version 4 och högre). Ser du inte appen i Google Play eller i Apple App Store? Då passar tyvärr inte din enhet för denna app.

Prova ACSI Great Little Campsites-appen först gratis med 25 utvalda campingar i Dordogne. Därefter kan du köpa information i appen över alla (2050) campingar för € 2,99. Du köper åtkomst för 1 år. Under det året får du gratis uppdateringar.

Google Play badge App store badge


2. Börja

Öppna appen på din enhet: Uppstarten kan ta en stund. Därefter kommer du att hitta dig själv på kartan med 25 campingar i Dordogne. Via menyn "Köp & lås upp" kan du köpa den fullständiga informationen.

Tryck på länderpaketet enligt val. Logga därefter in med dina Apple App Store eller Google Play uppgifter. Har du ännu inte något konto? Gå i så fall först till Apple App Store eller Google Play för att göra ett konto.

Du betalar alltså via Apple App Store eller Google Play och inte direkt till ACSI. Denna metod är beprövad och säker.

Beginnen

Download landenpakketten

3. Ladda ned campinginformationen

Vid "Nedladdningar" står nu de köpta länderpaketen. Här kan du ladda ned och radera länderpaketen och ladda ned igen. Här kan du också ställa in om du vill spara informationen på SD kort eller i din enhet.*

Det är naturligtvis möjligt att ladda ned flera paketet, radera nedladdningar och att ladda ned på nytt. När du en gång har skaffat ett paket behöver du inte betala för det en gång till.

För att ladda ned måste din apparat ha uppkoppling till internet. Det är förståndigt att ladda ned informationen före avresan med din egen, stabila wifi-uppkoppling.

Har du paketen som du vill ha? Tryck i så fall på "Sök en camping".

* Endast tillgänglig från Android 4.4.


4. Kartan

Har du aktiverat "platsframställande" på din apparat? Då kan appen se vart du befinner dig för ögonblicket. Du känner igen platsen på den blå punkten på kartan. Vid listvisning hittar du campingarna som ligger närmast dig i omgivningen. Med sökaren, längst ned, centrerar du åter din plats på kartan.

Det är också möjligt att för hand ställa in en plats. T.ex. ett "platsfastställande" stängs av om du vill hitta en camping i närheten av en annan plats. Använd flaggan för detta. Tryck på den och sätt den på en plats på kartan. Tryck därefter på markeringen för att "sätta fast" den. Du kan åter ta bort den genom att trycka på korset.

Med dina fingrar kan du zooma in och ut på kartan. Tryck på tältet för att se information över campingen. Tältet blir då blått och du känner igen den utvalda campingen i liståtergivningen.

De kaart

Lijstweergave

5. Liståtergivning

Vid liståtergivning ser du campingar tätt vid sidan. Som standard står sorteringen på "Rekommenderad" Du kan också välja en annan sortering; på avstånd (fågelvägen), på värdering eller på pris.

Vill du få detaljerad campinginformation? Tryck på en camping i liståtergivningen. Du ser först campingen på kartan, igenkännbar  det blåa tältet. Tryck en gång till och du får nu detaljerad information.


6. Sökning

Ovanför kartan ser du ett förstoringsglas. Om du trycker på den visas en skärm där du kan fylla i ett sökord (campingnamn, regionnamn eller platsnamn). Du kan också trycka på en av länderna som visas.  

Om du använder ett sökord, visas tre flikblad med vilka du kan ytterliga specificera ditt resultat; campingar, plats och land/region. Tryck därefter på ett resultat och det visas på kartan.

Zoeken

Filters

7. Filters

Du kan hitta en camping med hjälp av filter och på detta sätt ange dina preferenser. För detta måste du först aktivera filtret genom att sätta markören på  "på". Med ett tryck på  "Söka" återvänder du till kartan och du ser nu resultatet från dina filter. Vill du inte använda några filter? Sätt markören åter på "av".

Filtren som du har ställt in kan du se på  "Mina filter". Där kan du även radera ett filter genom att hålla det intryckt. Vill du radera alla filter på en gång? Använd i så fall "Ta bort". Appen kommer ihåg filtren som du har ställt in. Det är praktiskt för framtida sökningar.

Observer; när du har aktiverat filtret har du också inflytande på resultaten via  "fri sökning".


8. Campinginformation

Varje camping har detaljetad information som återges översiktligt på en egen sida.

Du kan lägga till en camping till dina favoriter genom att trycka på det lilla hjärtat. Med en tryckning på den lilla bilen ser du adressen och nu kan du planera rutten till denna camping. För detta kan du använda Google Maps eller Apple kartor eller din egen navigations-app. Du lämnar sedan appen tillfälligt, men den förblir aktiv i bakgrunden.

För en del campingar kan du besöka webbsiten. Det går att maila till alla campingar eller att ringa om det är möjligt att göra det med din apparat. Observera; du skickar ett mail direkt till campingen och alltså inte till ACSI. Vi har följaktligen inget inflytande på reaktionen från campingen.

På flikbladet "Allmänt" kan du hitta alla allmänna uppgifter om campingen, som öppningsperioder, höjd över havet och antal ställplatser. Du kan även på flikbladen titta på alla faciliteter och läsa värderingar från andra campare. Det är också möjligt att själv lämna en campingvärdering. Om du inte har någon internetuppkoppling, så sparar appen din värdering för att åter skicka den automatiskt när det finns en förbindelse.

Campinginformatie

Instellingen

9. Inställningar

Via "Inställningar" kan du ange dina preferenser för användning av appen. Här kan ställa in språk, välja miles eller kilometer och välja om du vill använda kartor "offline" eller "online". När du inte har någon uppkoppling med internet används kartorna direkt offline.


10. Meny

Överst till vänster på din skärm ser du tre horisontala streck. När du trycker här öppnas en meny. Där kan du titta på och radera dina favoriter, administrera dina nedladdningar (paket), hitta en kortfattad bruksanvisning och förklaring och skicka feedback till oss via "kontakt".

Menu

11. Värdera en camping

Via appen kan du lämna en campingvärdering. Gå till campingen som du vill värdera och öppna där fliken "Värderingar". Tryck på knappen "Värdera denna camping", fyll i formuläret och tryck på "Sända" Detta kan du även göra när du inte har någon internetuppkoppling. Appen sparar nämligen din ifyllda värdering och skickar den automatiskt när du startar din internetuppkoppling igen. Du får ett bekräftelsemail med mera information över placeringen av din värdering.


12. Viktigt att veta

ACSI Great Little Campsites-appen omfattar mera än 2000 små campingar. Totalt inspekterar ACSI nästan 10000 campingar. Med denna app kan du inte filtrera på campingar som accepterar CampingCard ACSI.

Campinginformationen i appen är föremål för förändringar. 

Har du fortfarande frågor över köpet eller användning av appen? Titta i så fall först på http://www.eurocampings.se/faq/.

Google Play badge App store badge

Få roliga tips och erbjudanden

I vårt nyhetsbrev finns det fullt med tips, nyheter, erbjudanden från ACSI och reklam från noggrant utvalda partners. Du får nyhetsbrev maximalt 1 gång per vecka.

Dina uppgifter är säkra och meddelas inte till andra